Vi som driver BarCore gör detta med kärlek och passion för bartender yrket. Vi arbetar professionellt och seriöst med alla typer av förfrågningar som rör det som ligger oss varmast om hjärtat, bartending.

BarCore handlar om att höja ribban och standarden för yrkesytövare och även privatpersoner som vill lyckas med fördrinken till middagsgästerna eller göra den vassaste cocktailen till förfesten. Man behöver inte lägga ner en förmögenhet för att kvällen ska bli oförglömlig. Vi hjälper er att hålla kostnaderna på en human nivå och istället höja kvalitén till stjärnorna.

BarCores mål är att kunna bistå med hjälp, rörande alla frågor som är mat och dryckes relaterade. Oavsett om det är ett företag eller en privatperson som behöver hjälp så löser BarCore problemet.

 

NAMN: ANDREAS ”DUMBO” ANDERSSON
Född: 1983
Favorit cocktail: Old fashioned
Favorit bar: Bar ́Deaux Oslo, Rum Diaries Sydney, Hyde & Seek Bangkok
Bartender sen: 2004

Erfarenhet: Tävlat i svenska mästerskapen, årets bartender sen 2006. Bästa placering klassisk gren 4:a, bästa placering flairing/freestyle 1:a. Studerat på cocktailskolan i Göteborg. Jobbat i Göteborg, Norrtälje, Avesta Dalarna, Lindvallen Sälen, Guadeloupe Karibien, Bangkok och Phuket Thailand, Sydney Australien, Oslo Norge och Tylösand Halmstad.

Certifierad barmästare via SBG, Svenska bartender gillet.

Gör nu: Driver restaurang och bar Zigges Garage, Halmstad

NAMN: ROBIN ”BOBBY” TÖRNBLOM
Född: 1985
Favorit cocktail: Old fashioned
Favorit bar: Bar ́Deaux Oslo, Rum Diaries Sydney, Hyde & Seek Bangkok
Bartender sen: 2004

Erfarenhet: Tävlat i svenska mästerskapen, årets bartender sen 2009. Bästa placering finalist 2014. Finalist i rose ́s cup, Oslo. Tredje plats i Absolut invite, Oslo.Jobbat i Borlänge, Idre, Sälen, Lindvallen, Tylösand Halmstad, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Oslo Norge, Köpenhamn Danmark, Guadeloupe Karibien, Bangkok och Phuket Thailand, Sydney Australien, Kuala lumpur Malaysia, Certifierad barmästare via SBG, Svenska bartender gillet.

Gör nu: Driver restaurang och bar Zigges Garage, Halmstad

HISTORIA

Företaget och bolaget grundades officiellt i augusti 2011, men grundstenarna lades redan 2007 i Halmstad, på sveriges västkust. Andreas, Bobby och Jann satt i en enslig lägenhet någonstans i Halmstad, sommaren började lida mot sitt slut och grabbarna ville göra en sista kul grej tillsammans. De hade jobbat tillsammans på Club Monday hela sommaren och ville ha ett värdigt avslut. Tillsammans kläckte de idén med BarCore. Bobby drog i lite trådar han hade i Borlänge och det var på S2 i Borlänge som Barcore körde sitt absolut första event. Grabbarna visste inte riktigt vad de hade gett sig in på. Vad skulle ske, hur skulle det ske? Barcore stod för DJ, flairshow och rekordförsäljning bakom baren. Glasklar succé helt enkelt.

Efter det omtalade eventet i Borlänge som var minst sagt lyckat blev det inte så mycket mer med BarCore.
Grabbarna drog iväg åt olika håll i världen och allt rann ut i sanden. Tills 2011 då Andreas och Bobby
äntligen fann tid till att starta bolaget som de länge pratat om. BarCore skulle pånyttfödas, men med en
bredare publikbild. Efter alla år som barchefer, restaurangchefer, personal ansvariga och driftchefer vill de
nu dela med sig av sin kunskap och passion för detta en gång så ädla yrket.