Blood of cuba

6cl havanna club 7 år
4-5 droppar orange bitter
Blodapelsin zest
En sockerbit (en tesked strösocker)
Splash sodavatten

Lägg sockerbiten i ett old fashioned glas. Droppa på orange bitter och häll på 2-4cl sodavatten. Rör om tills sockret har löst upp sig. Peela en blodapelsin och lägg ner skalet i glaset (skalet ska ligga runt glaset) tillsammans med lite is. Häll på 2cl havanna, rör om i några sekunder. Lägg i lite mer is, häll på 2 cl havanna, rör om i några sekunder. Lägg i lite mer is, häll på 2cl havanna, rör om i några sekunder. Toppa upp glaset med is och garnera med ett körsbär och två blodapelsinskivor.

 

Applegrass

4cl Zubrowka
1cl Sourz apple
Två teskedar äpplepuré
5 lime klyftor
En tesked socker

Börja muddla lime och socker i ett old fashioned glas. Fyll på med resterande ingredienser, fyll halva glaset med krossad is och rör om. Fyll upp glaset med krossad is. Garnera med två äppelskivor, kanelstång och strö lite kanelpulver över äpplena.

 

Se7en Dreams

4cl jack daniels
2cl Sourz apple
2cl citronjuice
4cl färskpressad äpplejuice
Äggvita
7up

Häll i alla ingredienser i en shaker (förutom 7up!) TORRSKAKA tills det blivit ett mustigt skum, häll på is och skaka igen. Sila upp i ett old fashionedglas och toppa med 7up. Garnera med 2 äppelskivor och ett rött bär.

 

Lemon And Basil Martini

3.5cl belverdere citrus
1cl limocello
0.5cl noilly prat
3 citron zests
7 basilika blad
(Grön chartreuse)

Börja med att hälla i Chartreusen I en shaker med is, rör om snabbt och häll ut chartreusen, men låt isen vara kvar. Häll i alla ingredienser och rör om med en barsked, INTENSIVT! Finestraina i ett kylt martiniglas och garnera med lemontwist och basilikablad

 

Burning Agave

4cl anejo tequila
2cl cointreau
2cl limejuice
1⁄4 blodapelsin

I droppe singlemalt whisky
3 blodapelsin zests
En tesked råsocker
Äggvita

Lägg blodapelsin zests, sockret och cointreaun tillsammans i en silverkopp. Tänd på och låt brinna ca 30 sek. Häll över den den nybrända blodapelsinen och cointreaun i en shaker och tillsätt de andra ingredienserna. TORRSKAKA! Fyll på med is och skaka igen. Finestraina i ett kylt martiniglas och droppa på smoky bitters. Garnera med blodapelsintwist.

 

Royal Rose

4cl tanqueray gin
2 barskedar rosvatten
Ca 7 hallon
Ca 4 lycches
4cl Röd grapefruktjuice

Muddla hallon och lycches i ett mixerglas. Häll på resterande ingredienser och skaka tillsammans med is. Finestraina i ett kylt martiniglas. Garnera med 3 hallon på en cocktailpinne och ett rosenblad.

 

Sheets on me

2cl pampero anniversario
1cl XO cognac
1cl cointreau 2cl citronjuice
1cl sockerlag
äggvita
soda

Häll i alla ingredienser i ett mixerglas (INTE soda) torrskaka. sila upp i ett old fashionedglas med vanlig is. toppa med soda. garnera med apelsinzest och cocktailbär.

 

Pay and play

2cl Pampero especiale
2cl peachlikör
2cl citronjuice
4cl färskpressad apelsin
2cl sockerlag

Häll alla ingredienser i ett mixerglas och fyll på med is. Skaka och sila upp i ett old fashionedglas över vanlig is.

 

Golden treat

2cl havanna club
7 årig 2cl cacaolikör
4cl grädde orange zest

Häll/lägg i alla ingredienserna i ett mixerglas. Använder du lösgrädde, torrskaka först. Använder du ”floatgrädde” skakar du snabbt med is. Sila upp i ett kylt martiniglas och riv apelsinchoklad över cocktailen.

 

Tee Juice

2cl limoncello
1cl grenadin
6-8 myntablad
1cl citronjuice
2cl svart te
sockerlag
champagne

frotte

Häll i alla ingredienserna (INTE skumpan) i ett mixerglas. skaka kraftigt med is. Finestraina i ett kylt champagneglas (vinglas). Toppa med skumpan. garnera med ett myntablad och en citronspiral.

 

Sunny side up

3cl citronvodka
1cl sourgrapelikör
2cl citronjuice
2cl blodapelsin monin
några droppar orange bitter

Häll i alla ingredienser i ett mixerglas (inte monin!) och skaka med is. Sila upp i ett old fashionedglas med krossad is. häll i moninen och garnera med apelsinzest och ett cocktailbär.

 

Short and Stormy

3cl Pampero anniversario
1cl ron zacapa 23 årig
en halv lime
färsk ingefära
angostura bitter
lite honong
Råsocker rim

Muddla ingefäran i ett mixerglas, lägg sedan i limeklyftorna och muddla igen. Häll i övriga ingredienser och skaka med is. finestraina i ett rimmat martiniglas. floata zacapa

 

Elderflower bubbles

2cl St germain
1cl citronvodka
3 citronzests
frotte
champagne

Häll i alla ingredienser i ett mixerglas (INTE skumpan) och torrskaka, fyll på med is och skak snabbt. Finestraina i ett kylt martiniglas och toppa med champagne. Garnera med fläderblomst och citronzest.

 

Random Raspberry

2cl Pampero especiale
2cl sourz raspberry
en halv lime
2cl vaniljsockerlag
6cl Hallonpuré

Handpressa en halv lime i ett sling glas. Häll i alla andra ingredienser och lite krossad is. Rör om med barskeden och fyll upp med is. Garnera med en limetwist och cocktailbär.

 

Lonely Twist

3cl citrus vodka
1cl limoncello
blåa druvor
citronmeliss
3 citron zests

Muddla 4 – 6 blåa vindruvor och citronmeliss i ett mixerglas. häll i övriga ingredienser och skaka med is. Fyll ett vinglas med krossad is och ”dekorera” glaset med några vindruvor och citronmeliss. Finestraina och toppa med soda och lägg en lemontwist på toppen.

 

Dragonhearted

3cl Tanqueray gin
1cl cointreau
2cl citron
2cl socker
6cl tranbärsjuice dragon

Häll alla ingredienser i ett mixerglas. Skaka med dragon och is. Finestraina i ett vinglas över krossad is. Garnera med citronbåt och dragon.

 

Red head

2cl äpplevodka
2cl sourz apple
en halv lime
2cl grenadin
6cl tranbärsjuice
Frotte

Muddla lime i ett highballglas. Häll i övriga ingredienser och fyll på med is. Skaka och toppa med sprite. Garnera med äpple och cocktailbär.

 

Red Celeb

2cl grand marnier
sockerbit
orangebitter
champagne

Doppa kanten på ett champagneglas i blodapelsinmonin och sedan i vanligt vitsocker. Droppa på några droppar orangebitter på en sockerbit och lägg i den i glaset. Häll på kyld marnier och toppa med champagne. Garneringen består av en citronspiral som är lindad på utsidan av glaset. från foten och upp till kanten på glaset. Gärna enda ner i cocktailen.

 

Passion treat

2cl havanna club 7 årig
2cl vit cacaolikör
4cl half and half
3cl passionspuré

Häll i alla ingedienser i ett mixerglas. Torrskaka snabbt fyll sedan på med is och skaka snabbt. Straina i ett kylt martiniglas. Garnera med riven choklad

Westkust cocktail
2cl Absolut päron
1cl Hallands fläder
1cl jordgubbslikör
2cl färsk citron juice
6cl färsk äpple juice
frotte
toppa med sprite

Häll i alla ingredienserna, förutom jordgubbslikör och sprite i ett mixerglas och skaka kraftigt med massa is. Straina i ett highballglas, toppa med spriten och droppa sakta över jordgubbslikören på toppen. Garnera med sugrör, äpple och jordgubbe

 

Hall duck sour

2 cl Makers mark
1 cl St germain
1 cl Hallands fläder
2 cl färsk apelsinjuice
2 cl färsk citron juice
1 cl sockerlag
en äggvita
ca 4 cl rött vin, gärna cabernet savignon

Häll i alla ingredienser, förutom det röda vinet i ett mixerglas. Torrskaka kraftigt. Fyll på med is och skaka snabbt. Sila upp i ett vinglas över vanlig is och floata det röda vinet. Ingen garnering.

 

Summer fling

2 cl Pampero especiale
2 cl vit cacaolikör
3 cl färsk citron juice
Pernodskum på toppen

Häll i alla ingredienser, förutom pernod skummet i ett mixerglas. Skaka med mycket is och sila upp i ett kylt martiniglas. Toppa med ca 1 cm pernod skum

 

Bubblilcious

4 cl bubbelgumsvodka
3 cl färsk citronjuice
1 cl vaniljsockerlag dash frotte
garnera med tunt skivad rädisa

Häll alla ingredienser i ett mixerglas. Skaka med mycket is och sila upp i ett slingglas. Garnera med
skivade rädisor.