”Ge mig en STOR 4:a”

Förklaring: 4 cl är alltid 4 cl. Det är fysiskt omöjligt att få olika storlekar på 4 cl. De gästen menar är att man ska hälla på mer sprit än de betalar för. Jag skulle aldrig gå in på Ica och ta 4 st ”tre för tio” godisbitar och fråga om jag kunde få mer än det jag betalar för, det är ju ändå tre för tio, det är det jag betalar för.

”Inte så mycket is, jag vill ha mer sprit”

Förklaring: Is kyler is, enkel kemi. Dessutom så får du exakt så mycket sprit du betalar för, alltså ju mindre is desto mer svagdricka.

”Inte så mycket is, det blir så blaskigt”

Förklaring: Idiot! Som sagt ju mer is desto bättre i det här sammanhanget. Is kyler ju is eller hur? Gör ett test, lägg i EN isbit i en rumstempererad dricka och ta tid på hur länge den isbiten finns kvar. Fyll nu glaset med is och häll på dricka, mmm kallt och gott.

”Jag fyller år, får man en shot då?”

Jag går in på banken och testar samma sak. ”Hej jag fyller år kan jag få lite pengar insatta på mitt konto då”? Där blir det plötsligt självklart att det inte går, men det är inte lika självklart att man inte kan bjuda på sprit som ju är en bar/restaurangs stora inkomstbringande enhet.

-Har ni bord för fyra? -Nej tyvärr, vi har fullt ikväll -Det var dåligt!

Förklaring: Folk verkar inte gilla när det går bra för andra och att de inte får som de vill. Ponera att vi visste att familjen dum i huvudet skulle komma kl 19 och ställa den frågan och vi då har ringt alla människor som bor i närheten och bjudit dem på middag bara för att familjen dum i huvudet inte skulle få bord för att alla stolar är upptagna! DÅ hade det varit dåligt.

Det är tillåtet för oss att servera alkohol fram till kl. 01:00. Kl. 01:02 kommer en gäst fram och säger: -En öl tack -Jätte ledsen men vi har stängt.

-Men vadå? kl. är ju bara 2 minuter över 01 -Förvisso, men den är fortfarande över 01 och vi har bara tillstånd till 01, inte till 01:02 -Kom igen då! det går fort-Du menar att du ska dricka så snabbt att du ställer tillbaka tiden 3 minuter, plus de minuter jag har slösat bort av min tid på att försöka förklara för dig att vi har stängt och att du inte kommer att bli serverad mer alkohol

-Har ni chips eller några andra snacks? -Nej tyvärr -Inte nötter eller så? -Nej vi har inget att tugga på förutom en lime eller citron skiva -Ok så ni har inga popcorn eller så?

-Som sagt vi har inget man kan tugga på, varken popcorn, nötter, chips, ölkorv, oliver… INGET, tyvärr -Ingenting alltså..? Är du säker?

”Eftersom jag har köpt så mycket borde jag få rabatt”

Förklaring: Vad är det för jävla skit inställning? Tänk om jag skulle gå på H&M och säga samma sak. Då skulle de antagligen bara skratta och säga: ”Vill du ha det billigare får du vänta på rean”